(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Cuketová buchta
Potřebné ingredience
500 g cukety, 400 g hrubé mouky, 250g cukru, 3 lžíce oleje, 3 vejce,1 prášek do pečiva. Meruňky
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme všechny ingredience a vymícháme těsto. Vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe půlky meruněk. Po upečení pocukrumjeme a poprášíme skořicí.
Nemusí se dávat meruňky, ale buchta je pak víc osvěžující.
skořice romu taky vylepší chuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivisek 6
(upraveno)
6. 8. 2011, 11:37
Zajímavý recept jdu jí vyzkoušet.
katka jehlarova
(upraveno)
3. 8. 2011, 7:46
Včera večer jsem buchtu upekla a mohu dodat ,že je opravdu výborná vláčná chuťově báječná dnes jedu na zahradu pro další cuketu at upeču na víkend protože ta včerejší už skoro není...Moc děkuji za receptík přeji hezký den..
megousek
(upraveno)
20. 10. 2010, 9:11
Dnes vyzkouším.
mzahradilova
(upraveno)
9. 8. 2010, 16:29
Ještě mám dotaz než začnu péct, na kolik stupňů a jak dlouho se buchta peče??? Díky.
mzahradilova
(upraveno)
10. 8. 2010, 15:20
@mzahradilova
tak jsem jí zkusila péct 30 minut při 180 stupních (v horkovzdušné troubě) a dopadlo to dobře a nejlepší je "odleželá" do druhého dne
Pesinka
(upraveno)
30. 8. 2009, 22:37
Luxusní,vláčná,super rychlá buchta Včera jesm pekla,meruňky jsem neměla a tak pokladla plátky broskví a taky mňamka Cuketa není vůbec cítit,nikdo nevěřil,že tam je Nechala jsem se od Vás inspirovat i způsobem krájení na trojúhelníčky je to prima změna.Díky za recept Petra
Lendulínek
(upraveno)
11. 8. 2009, 19:40
Vynikající Na těsto jsem nakrájela silnější plátky broskví,rovnoměrně posypala prochou skořicového cukru a dala péct. je fakt moc dobrá
bubua
(upraveno)
5. 8. 2009, 20:56
Vynikající , místo meruněk jsem dala maliny a byla úplně úžasná . Určitě jsem ji nepekla naposled. Díky za recept.
Naatt
(upraveno)
1. 8. 2009, 16:25
Výtečná buchta, všem vřele doporučuji vyzkoušet! Právě ji ochutnáváme a jsme nadšeni! Vláčná a nadýchaná, což běžně u cuketových buchet není zvykem. U tohoto receptu bych nepoznala, že se jedná o těsto z cukety, přestože se ji do tohoto těsta dává hodně, proti jiným. Chutná jako klasické olejové těsto. Díky za recepet Petro PS: K meruňkám jsem přidala rybíz a báječně ji osvěžil!
petronellah
(upraveno)
5. 8. 2009, 11:14
@Naatt
Katy, jsem moc ráda, že chutná. My ji máme taky moc rádi. Já myslím, že se na ni může dát různé ovoce a vždycky bude moc dobrá